Hogyan alakítsunk ki jó viszonyt főnökünkkel?

A jó kapcsolat eredményeként munkánk is gördülékenyebbé válhat!

Sok ember rosszallóan néz főnökére a mindennapi munka során. Többek egyenesen úgy tekintenek felettesükre, mint akinek egyetlen célja, hogy beosztottaik munkáját kritizálja és éreztesse velük felsőbbrendűségét. Egy ilyen munkahelyi légkör sem számunkra sem főnökünk számára nem kecsegtethet semmi jóval. Tekintsünk főnökünkre inkább úgy, mint, aki értékes szaktudással és tapasztalattal rendelkezik, és akihez bármikor bizalommal fordulhatunk, amennyiben valamilyen problémánk adódik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy pozitív munkakapcsolatot építsünk ki vele. Ne feledjük, főnökünk nem az ellenségünk, hanem a mentorunk!

Az alábbi tanácsok segítségünkre lehetnek abban, hogyan alakítsunk ki pozitív kapcsolatot főnökünkkel:

Fordítsunk időt arra, hogy jobban megismerjük felettesünket. Kiváló lehetőséget kínálnak erre, a személyes meetingek. Figyeljük meg, hogyan viselkedik főnökünk az irodában, hogyan beszél hozzánk, mik az alkalmazottakkal kapcsolatos legfontosabb elvárásai és mik a hobbijai. Ha valamilyen munkahelyi problémánk akad és azt a főnökünkkel szeretnénk megbeszélni, amennyiben lehetséges kössük azt valamilyen mindkét fél számára releváns témához. Ezáltal erősíthetjük a főnökünk és köztünk lévő köteléket.

Bizonyos állásoknál előfordulhat, hogy a napi feladatokat a beosztottak jobban ismerik, mint közvetlen felettesük. Elképzelhető, hogy egyes kollégák az adott pozícióban dolgoznak már hosszú ideje, míg főnökük lehet, hogy relatíve újnak számít a cégnél. A vezetőket általában irányítói és stratégiai készségeik miatt alkalmazzák és nem azért, hogy bizonyos napi feladatokkal – melyet alkalmazottaik ellátnak – foglalkozzanak.

Amennyiben egy olyan feladaton dolgozunk, melyről szeretnénk, ha felettesünknek is lenne rálátása, kérjük meg, hogy csatlakozzon hozzánk, amíg befejezzük az adott feladatot. Ha főnökünk úgy tekint ránk, mint akihez bármikor fordulhat bizonyos problémák esetén, az ugyancsak javíthatja a vele való kapcsolatunkat.

Ha új főnökünk van, folyamatosan számoljunk be neki napi feladatainkról. Ha egy fontos projekten dolgozunk, tudassuk azt a vezetőnkkel. Ezzel kifejezhetjük azt, hogy mennyire megbecsüljük állásunkat. Számos vezető nem azt várja el alkalmazottaitól, hogy szeressék, hanem azt, hogy tiszteljék.

Ajánlatos dokumentálni munkáinkat, elvégzett feladatainkat, így főnökünk távollétében is be tudunk neki számolni irodai ténykedéseinkről, amely hozzájárulhat a további bizalomépítéshez¬. Akkor is hallgassuk meg főnökünk javaslatait, ha egy adott feladat megoldásában kompetensebbnek érezzük magunkat. Előfordulhat, hogy végül ránk bízzák a feladattal kapcsolatos döntést, ám főnökünk biztosan jónéven fogja venni, ha megtiszteljük és a döntés előtt kikérjük véleményét.