Mennyit kereshetek majd a diplomámmal?

mennyit kereshet a diplomával?A honlap célja, hogy tanácsot adjon a hallgatóknak, akiknek mostantól magasabb tandíjjal kell számolniuk.

 Mind a 31 ezer kurzushoz, ami fellelhető az Egyesült Királyságban, tartozik egy link, amelyen ezek az információk elérhetőek lesznek. Az oldal szeptember 27. óta működik.

"Egyetemet választani nagy döntés, és mi szeretnénk biztosítani, hogy háttértől függetlenül minden tanuló megkapja a helyes választáshoz szükséges információkat" - nyilatkozta Vince Cable üzleti ügyekért felelős miniszter.

Az Unistats nevet viselő új oldal összehasonlítható és egységes adatokat tartalmaz mindazok számára, akik 2013-ban felvételizni szeretnének valamilyen szakra. Így például szerepel az is, hogy mennyi a tandíj, hogyan tanítanak az adott intézmény adott kurzusán, és mennyit fognak keresni, miután lediplomáztak.
Az oldalon a tanulók listát készíthetnek a szóba jöhető szakokról, és összehasonlíthatják őket a rendelkezésre álló információk alapján.

Most, hogy a tandíjak akár 9000 fontig is felszökhetnek majd, különösen igénylik a hallgatók, hogy tisztában legyenek az ár-érték aránnyal, vagyis azzal, hogy mit várhatnak el a pénzükért cserébe az intézményektől. A honlapon megtalálható egyebek mellett az is, hogy mennyire elégedettek az adott felsőoktatási intézménnyel a hallgatói.

BBC/Edupress.hu